Continuant amb estímuls per a la reflexió sobre la temàtica dels estudis Ciència, Tecnologia i Societat (CTS) , us adjunto tres enllaços amb adreces d’Internet que jo he consultat (en castellà) i que us poden ser d’interès per a la vostra pròpia tasca cognitiva:
http://www.oei.es/cts.htm
És una pàgina web de l’Organització d’Estats Iberoamericans dedicada íntegrament a la temàtica CTS. Des d’una òptica institucional, proporciona abundant documentació, informació sobre projectes concrets d’estudi, un blog, enllaços d’interès, cursos de formació, referències de llibres i articles, així com l’adreça digital d’una revista sobre aquesta temàtica que edita regularment la mateixa organització. Ideal per fer-se una idea de la perspectiva iberoamericana respecte a aquesta temàtica.
http://www.ugr.es/~eianez/Biotecnologia/cts.htm
En aquesta adreça hi ha un assaig històrico-filosòfic de Enrique Iañez Pareja i Jesús A. Sánchez Cazorla de tipus teòrico-acadèmic que permet aprofundir en l’evolució i els diversos posicionaments de la sociologia del coneixement científic, la sociologia de la tecnologia, la filosofia de la ciència, la filosofia de la tecnologia, l’enfocament d’avaluació de la tecnologia tradicional i modern i el constructivisme social de la tecnologia i que conclou, com molts altres treballs, amb la demanda d’una major participació política popular en les decisions sobre ciència i tecnologia i la capacitat per decidir fins a quin punt i com es volen adoptar socialment els avenços tecnològics. Tot això, amb una abundant bibliografia per aprofundir més si ho desitgeu.
http://www.grupoargo.org/cts41_42.pdf
En aquesta adreça hi ha un fragment d’un treball més ampli, i molt didàctic, que revisa la definició del camp d’estudi CTS, introdueix al concepte, analitza les relacions entre ciència, tecnologia i societat contraposant-les a la visió tradicional de la ciència i concloent amb una argumentació a favor de la participació ciutadana en aquest àmbit.
Aquests dos darrers treballs complementen la lectura de l’article de Doménech i Tirado treballat conjuntament amb altres companys de l’assignatura “Noves Tecnologies de la informació i la comunicació en educació” de la UOC i que podeu trobar a l’adreça:
http://www.uoc.edu/web/cat/art/uoc/domenech-tirado0302/domenech-tirado0302.html.
Espero que aquests suports us siguin de profit!!!
dissabte, 11 d’octubre del 2008
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada