Aquí el teniu:

Ara us vull presentar una activitat que no és més que el joc de les 7 diferències (o moltes més que podeu trobar)amb finalitats educatives. Cal comparar el mapa conceptual anterior amb el primer mapa que vaig elaborar fa ja cosa d'un mes i una setmana per tal de trobar les diferències entre tots dos mapes, ja sigui a nivell de format com de continguts. Us prometo que en un missatge posterior us explicaré les principals diferències que jo he trobat. Però ara és moment de que, si voleu, treballeu vosaltres. Per això i per facilitar-vos la feina a continuació us adjunto de nou el mapa conceptual inicial:

No oblideu que clicant sobre els dos mapes anteriors s'obren en una nova finestra per tal de poder veure'ls amb més detall. Com us he dit abans, en un proper missatge us comentaré les principals diferències que jo he trobat.
Per altra banda, és hora de fer-vos la següent pregunta: ¿sabeu en què consisteix el canvi conceptual?És un concepte desenvolupat per la psicologia cognitiva nord-americana per referir-se originàriament a l'aprenentatge reeixit de la ciència a l'escola i que actualment ha derivat en un sentit més ampli que l'aproxima al concepte d'aprenentatge significatiu. De fet, el seu sentit és tan ampli que hi ha, dins de la comunitat científica, com a mínim 4 definicions diferents que més endavant (en un altre missatge) intentaré mostrar-vos. En tot cas, es tracta d'un concepte referit a un aprenentatge òptim que s'hauria de fomentar a les escoles d'acord amb els cànons psicopedagògics actuals.
Reiterant el que us vaig dir en el missatge anterior tot perfilant-lo una mica més, la reflexió d'aquest blog s'orientarà primer a escatir, a partir de l'exemple concret del meu aprenentatge fins ara, si hi ha hagut canvi conceptual, tot aprofundint en les seves característiques i modalitats.
Després intentarem esbrinar com la tecnologia ha ajudat a produir aquest canvi conceptual i finalment intentarem veure com es poden dissenyar altres situacions d'ensenyament i aprenentatge mediades per les TICs que produeixin canvi conceptual. Tot això, amb interrupcions basades en proporcionar-vos altres lectures, altres recursos webs...i molts altres aspectes. Continueu mirant el blog de quan en quan!
1 comentari:
Tras leer lo escrito en el blog me parece muy interesante las relaciones que se establecen entre los conceptos de ciencia, sociedad y tecnología, pues entre las tres forman un compendio característico de la sociedad de la información y el conocimiento en la que vivimos actualmente; ninguna puede desarrollarse sin la otra.
Publica un comentari a l'entrada